13/2/09

La historia del capità Flint.

El capità J.Flint, és un dels pirates més sanguinari que ha existir mai. Tot i estar mort a l’inici de la novel·la de l’illa del tresor és important al llarg de la seva trama.

Flint va ser el capità del Walrus, amb el qual navegà durant més de 25 anys i amb el que operava principalment a les Índies Occidentals, a les Antilles i al sud de les costes de les colònies Americanes. La seva tripulació incloïa els següents personatges que també apareixen a l’illa del tresor: Billy Bones, John Silver, Israel Hands, Benn Gunn, Tom Morgan, Pew, Gos Negre i Allardyce. Molts altres ex membres de la tripulació d’en Flint es trobaven també a bord de la Hispaniola.

El capità Flint i tots els membres de la seva tripulació eren despietats, temuts, sanguinaris, i serien rics si haguessin sabut estalviar el que van guanyar i si en Flint no els hagués fet enterrar molts dels diners que havien robat ja que la major part del tresor que Flint havia aconseguit amb la seva pirateria, unes 700.000 lliures en or, lingots de plata i una gran quantitat d'armes, fou enterrat en una remota illa del Carib, o més aviat, en algun punt en l'Oceà Atlàntic proper al Carib.

En arribar en aquest indret, l’illa del tresor, Flint va treure el tresor del Walrus amb sis dels seus mariners i el dugué a terra, tot construint un fortí per a la defensa. Quan el va haver enterrat, en Flint va tornar al Walrus sol, havent assassinat els sis mariners amb qui havia desembarcat i amb un mapa de la localització del tresor que guardaria fins al moment de la seva mort. Des d’aquell moment, la localització d’en Flint i la seva tripulació va ser fosca, però sembla que en Flint va acabar parant a la ciutat de Savannah, província de Geòrgia. En Flint estava malalt i el seu consum descontrolat de rom no l’ajudava gaire. Aquest vell i malalt bucaner, va ser recordat per cantar el cant de mariners "quinze homes" i demanar incessantment més rom, amb la seva cara d'inflexió blava. Les seves últimes paraules van ser: "Darby M'Graw! Darby M'Graw!", i després d'alguna blasfèmia, "Porta el rom, Darby!. Just abans de la seva mort, li lliurà el mapa del tresor al seu company del Walrus, Billy Bones.

Després de la mort de Flint, la tripulació se separà, i la majoria d'ells retornaren a Anglaterra. Van separar les seves parts del tresor que tenien en forma diversa. John Silver va conservar 2.000 lliures, duent-les lluny, guardant-les segures en un banc i convertint-se en propietari d'una taverna en els molls de Bristol, Anglaterra. Pew va gastar 1.200 lliures en un sol any i els dos següents els passà pidolant i morint-se de fam. Benn Gunn va tornar a l’illa per a tractar de trobar el tresor sense el mapa, però al fallar en la recerca els seus companys de tripulació el van abandonar a l’illa.

Billy Bones, sabent que estava marcat per la possessió del mapa (tan prompte com els altres membres de la tripulació de Flint tinguessin el desig de recuperar el tresor), va buscar refugi en una remota part d'Anglaterra. Els seus viatges el van dur a un poble costaner de Black Hill Cove, que resultà ésser on se situava la posada del "Almirall Benbow".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada